Toppturer

Säsongen sträcker sig från december till maj och hålls mestadels i Ammarnäsfjällen med omnejd.

Jakt

På Hösten har du möjlighet att jaga hare med guide och finnstövare. Boende och mat finns som tillägg i detta paket.

Övernatta i en Tentipi

En fullt inredd Tentipi med allt du behöver för en god natts sömn. Belägen vid en susande fors och vacker omgivning.

Fatbike/Turskidor

En vacker tur runt holmen i Sorsele med antingen fatbike eller turskidor. Vi tar oss fram genom skog och älvlandskap.

TOPPTURER

AMMARNÄS


Välkommen att utforska ett av europas största skyddade område, Vindelfjällen. Här finns det dagsturer för alla nivåer men även tillgång till dom mer gömda pärlorna som innefattar pulka, tält och flerdagarsmöjligheter. Ta kontakt för att höra mer om vilka möjligheter du hittar här. 

När: December- Maj

Passar: Nybörjare - Avancerade
Pris: 990kr per person. (Deltagare: 2-6)

Hemavan Matsdal Kittelfjäll


Har du spanat in drömåket eller behöver du en färdledare som tar dig upp och ned på ett säkert sätt? tveka inte att höra av dig så hittar vi en tur som passar just dig.

När: December-Maj
Passar: Nybörjare - Avancerade
Pris: 990kr per person (Deltagare: 3-6)

Norge


Nordnorges ikoniska berskedja som reser sig mellan vackra fjordar har trollbundit mig  och mina vänner i många år. Jag har god kännedom av Lofoten, Lyngen Tamokdalen och det stora turmeckat runt Narvik. Paketpris med transport och boende erbjuds vid intresse.

Abisko Björkliden Riksgränsen


Med 3 säsonger i Björkliden och årliga återbesök har jag skaffat mig bra koll på dethär området. Kanske är det det ikoniska topptursfjället Vassi som lockar med sina 3 toppar och oändligt många åk eller en längre tur in till Abiskolaperna med pulka och tält för att njuta av alla möjligheter som finns där? 

Harjakt


Harjakten börjar 1:a September och avlutas den 29e februari eller när det är för mycket snö. 

Jaga med guide och finnstövare. Boende erbjuds vackert beläget vid vindelälven. God mat av lokala råvaror erbjuds till  frukost, lunch och middag.


Holmen runt på fatbike eller turskidor


Vi startar på den plats ni har valt att övernatta eller vid brandstationen. Här går vi igenom grundläggande färdteknik och kollar så att alla har lämpliga kläder. Härefter tar vi oss igenom älvlandskap och små skogspartier och njuter av den friska luften. Halvvägs runt holmen stannar vi vid en vackert belägen rastplats och tillagar en enkel lunch/fika runt en sprakande brasa. Fyllda med energi rör vi oss tillbaka på andra sidan holmen. Turen är ca 9 km beroende på vägval och tar runt 3 timmar.


PRIS

1200 kr per person (inklusive lättare lunch eller fika)


Tvådagars tur med övernattning + bastu


Starta i Sorsele och cykla ca 4 mil längs den k-märkta vägen mot Skansnäs. Väl framme vid vägens ände tar ni en välförtjänt vila i en vedeldad bastu och sover i en enkel vedeldad stuga. Nästa dag cyklar ni över älven och tillbaka via väg 363 ca 4mil till Sorsele.


PRIS

2400 kr (inkulusive cykel och boende)